Sadursmēs starp nemierniekiem un Afganistānas un ASV bruņotajiem spēkiem valsts dienvidu daļā nogalināti aptuveni 40 cilvēki, kas tiek uzskatīti par kaujiniekiem, informē ārvalstu prese.
Cīņas sākās pēc tam, kad nemiernieki uzbruka drošības spēku patruļai Zabulas provincē, teikts militārajā ziņojumā.

Ievainojumus guvuši arī pieci ASV karavīri, bet viens Afganistānas karavīrs ir gājis bojā, informē BBC.

Pēdējos mēnešos vardarbības līmenis Afganistānā ir audzis, un tajā tiek vainoti “Taleban” grupējuma dalībnieki un viņu sabiedrotie.

Militārajā ziņojumā teikts, ka kaujinieku sākotnējais uzbrukums noticis otrdien, un visu vakaru koalīcijas spēki apšaudījuši ienaidnieka pozīcijas.

Pēc sadursmēm tika sagūstīti arī 23 nemiernieki, stāsta Afganistānas policijas priekšnieks Salims Hans. “Kalnos ir simtiem “Taliban” nometņu, un mani padotie ir ievākuši informāciju par tām, savukārt ASV spēki izmanto šīs ziņas, lai uzbruktu nometnēm no gaisa.”

ASV Afganistānā ir izvietojušas aptuveni 18 000 karavīru, kas cīnās pret 2001.gadā gāztā “Taliban” režīma atbalstītājiem.

Relatīvam ziemas mieram pašlaik seko vardarbības uzplūdi, un tas rada bažas par drošību septembrī paredzēto parlamenta vēlēšanu laikā.

Šogad uzbrukumos, kas saistīti ar “Taliban” režīmu, dzīvības zaudējuši gandrīz 400 cilvēku, lielākā daļa no tiem ir paši kaujinieki, taču bojā gājušo vidū ir arī 30 ASV karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!