Foto: AP/Scanpix

Sadursmēs ar Izraēlas karavīriem, kas veica kratīšanu bēgļu nometnē Rietumkrasta okupēto teritoriju dienviddaļā, otrdien ievainoti 25 palestīnieši, pavēstīja Sarkanā Pusmēness mediķi.

Pret palestīniešiem raidīta gan kaujas munīcija, gan gumijas lodes.

Sadursmes sākušās pēc tam, kad Al Favaras nometnē netālu no Hebronas iebraucis liels Izraēlas armijas konvojs, pastāstīja aculiecinieki.

Nometnē, kur mitinās aptuveni 10 000 cilvēku, karavīri veikuši kratīšanu un nojaukuši vienas mājas sienu.

Kā paskaidroja Izraēlas armijas pārstāvis sakariem ar presi, laikā, kad karavīri nometnē veikuši "aktivitātes ar mērķi atrast bruņojumu, vairāki desmiti palestīniešu sākuši viņus apmētāt ar pašdarinātiem spridzekļiem, celtniecības blokiem un akmeņiem".

Karavīri "atbildējuši ar nekārtību savaldīšanas līdzekļiem un galveno kūdītāju virzienā raidījuši 0,22.kalibra lodes", sacīja amatpersona, piebilstot, ka karavīri uzgājuši "divas pašdarinātas pistoles, citus ieročus un munīciju".

Kopš oktobrī Izraēlā un okupētajās teritorijās sākās jauns vardarbības vilnis, Hebronas apkaime kļuvusi par vienu no krīzes punktiem. Vardarbībā dzīvību zaudējuši 219 palestīnieši, 34 izraēlieši, divi amerikāņi, viens eritrietis un viens sudānietis, liecina ziņu aģentūras AFP aplēses.

Vairums bojāgājušo palestīniešu paši veikuši uzbrukumus ar nažiem vai arī ar auto triekušies cilvēkos, skaidro Izraēlas varasiestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!