Foto: AFP/Scanpix

Divi palestīniešu pusaudži nošauti Izraēlas karavīru un jauniešu sadursmēs Rietumkrasta pilsētā Tūlkarmā, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Viena pusaudža nāve pasludināta trešdien, bet otra ķermenis atrasts ceturtdien. Izraēlas armija skaidro, ka karavīri atklājuši uguni pa palestīniešiem, kas metuši degbumbas pa sargposteni pie izraēliešu apmetnes.

Palestīniešu mediķi un amatpersonas aģentūrai AFP atklāja, ka nogalinātie jaunieši bijuši 16 un 17 gadus veci.

Trešdienas vakara sadursmes sākušās pēc dienu ilgiem protestiem un ģenerālstreika palestīniešu teritorijā. Protestus izraisīja 64 gadus veca palestīnieša nāve Izraēlas apcietinājumā. Ieslodzītais mira no vēža, bet palestīnieši kritizē Izraēlu, ka vīrietis nav saņēmis pienācīgu medicīnisko palīdzību un nav atbrīvots pēc tam, kad uzstādīta diagnoze, ka slimība ir pēdējā stadijā.

Izraēlas amatpersonas tikmēr norāda, ka par spridzināšanas uzbrukumu 2002. gadā uz mūžu notiesātais Abu Hamdijehs saņēmis medicīnisko aprūpi, tāpat bijusi uzsākta atbrīvošanas procedūra medicīnisku iemeslu dēļ.

Spriedzes un vardarbības pieaugums Rietumkrastā notiek dažas dienas pirms gaidāmās ASV valsts sekretāra Džona Kerija vizītes Jeruzalemē un Rāmallā, kuras laikā amatpersona mēģinās pārliecināt atsākt 2010. gadā pārtrauktās Izraēlas un Palestīnas miera sarunas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!