Foto: AP/Scanpix
Smagās cīņās starp armiju un islāmistu kaujiniekiem Nigērijā gājuši bojā vismaz 185 civiliedzīvotāji un iznīcinātas 2000 mājas, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Vairāku stundu gara apšaude, kurā pielietotas arī raķešgranātas, piektdien notikusi Bagas pilsētā pie robežas ar Čadu.

Pilsētas iedzīvotāji, glābjot savas dzīvības, bija spiesti bēgt no savām mājām un patverties ārpus pilsētas.

"Visi bija krūmos kopš piektdienas nakts, mēs sākām atgriezties pilsētā, jo ieradās valdība," aģentūrai AP pastāstīja vietējais iedzīvotājs Baširs Isa.

Iedzīvotāji atgriezās tikai svētdienas pēcpusdienā, atklājot, ka liela daļa pilsētas ir nopostīta, bet ielās mētājas cilvēku un mājlopu līķi, vēsta BBC. Lielākā daļa ķermeņu ir apdeguši līdz nepazīšanai liesmās, kas nopostījušas tūkstošiem ēku.

Nodeguši ir arī pilsētas tirgus laukumi, tāpēc iedzīvotājiem ir grūtības pārtikas iegūšanā. Joprojām pilsētā un apkārtnē tiek meklēti bojāgājušo iedzīvotāju līķi.

Nigērijas ziemeļos jau gadiem darbojas islāmistu kaujinieku grupa "Boko Haram", kuru mērķis ir islāma valsts izveidošana. Kopš 2009. gada grupējuma izraisītā vardarbībā bojā gājuši ir tūkstošiem cilvēku.

Parasti "Boko Haram" uzbrukumi ir vērsti pret skolām, baznīcām, policijas iecirkņiem un valsts iestādēm pārsvarā musulmaņu apdzīvotajos Nigērijas ziemeļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!