Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Jeruzalemē piektdienas vakarā notika nopietnas sadursmes starp palestīniešiem un Izraēlas drošības spēkiem, kurās ievainoti vismaz 163 palestīnieši un seši Izraēlas policisti, ziņoja Izraēlas mediji.

Policija pavēstīja, ka sadursmes notikušas vecpilsētā pie svētvietas, kas ir jūdaistu galvenā svētvieta Tempļa kalns, bet musulmaņi to pazīst kā Aksas mošejas kompleksu.

Palestīnieši apmētāja ar akmeņiem un petardēm policistus, kas tad vērsās pret nekārtību cēlājiem.

Palestīniešu Sarkanais Pusmēness ziņoja par 163 ievainotiem palestīniešiem, bet Izraēlas policija pavēstīja, ka līdz šim ievainoti seši policisti.

Tūkstošiem musulmaņu dievlūdzēju pirms tam bija sapulcējušies uz lūgšanām gavēņa mēneša ramadāna pēdējā piektdienā.

Kopš ramadāna sākuma un palestīniešu vēlēšanu atlikšanas ir vairākkārt izcēlies saspīlējums un vardarbība Jordānas rietumkrastā un Jeruzalemes austrumdaļā.

Nekārtības sākotnēji izraisīja palestīniešu sašutums par Izraēlas policijas īstenotām blokādēm Jeruzalemes vecpilsētā ramadāna laikā. Saspīlējumu tālāk uzkurināja palestīniešu ģimeņu iespējama izlikšana no mājām Šeihdžarrahas rajonā.

Izraēlas drošības spēki paziņoja, ka piektdienas rītā izjaukuši uzbrukumu robežsargu bāzei Jordānas rietumkrasta ziemeļos un nogalinājuši divus uzbrucējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!