Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Vairāk nekā 100 palestīniešu un 20 Izraēlas policistu vakarā un naktī ievainoti anektētajā Austrumjeruzalemē, piektdien pavēstīja mediķi un policija.

Tas ir nopietnākais šāds incidents kopš musulmaņu gavēņa mēneša ramadana sākuma pirms desmit dienām.

Palestīniešu Sarkanais Pusmēness apliecināja, ka sniedzis palīdzību vismaz 105 cilvēkiem, bet no viņiem 20 hospitalizēti.

Izraēlas policijas pavēstīja, ka ievainoti 20 policisti un ka trīs no viņiem nogādāti slimnīcā.

Piektdienas vakarā pie Jeruzalemes vecpilsētas Damaskas vārtiem vairāki simti musulmaņu jauniešu pēc vakara lūgšanām uzbruka policistiem, lietā liekot akmeņus, petardes un degmaisījuma bumbas, vēsta laikraksts "Maariv" un citi Izraēlas mediji.

Policija izmantoja šoka granātas un ūdens lielgabalus, lai izdzenātu nekārtību dalībniekus.

Vienlaikus aptuveni 1000 ultralabējo ebreju organizāciju "Lehafa" un "La Familia" aktīvistu no Safras laukuma devās vecpilsētas virzienā, vēloties izteikt protestu pret uzbrukumiem pilsētas iedzīvotājiem ebrejiem no arābu puses, kas pēdējā laikā kļuvuši biežāki.

Policija aizšķērsoja ceļu "Lehafa" kolonnai, cenšoties nepieļaut sadursmes starp arābiem un ebrejiem, tomēr apturēt nekārtības neizdevās.

Atkal tika likti lietā pūļa izklīdināšanas speclīdzekļi, arī ūdens lielgabali.

Sadursmes vairākos Jeruzalemes rajonos turpinājās arī naktī.

Kā liecina policijas informācija, cietuši vairāki desmiti cilvēku dažādās pusēs.

Aizturēti vairāk nekā 50 cilvēku, kas tiek turēti aizdomās par piedalīšanos nekārtībās, pavēstīja policija. Viņu vidū ir gan arābi, gan ebreji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!