Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Peru dienvidaustrumos sadursmēs starp bijušā prezidenta Pedro Kastiljo atbalstītājiem un drošības spēkiem gājuši bojā vismaz 17 cilvēki, ziņo amatpersonas, uz kuru teikto atsaucas britu raidsabiedrība BBC.

Pirmdien Huliakas pilsētā tika ievainoti vēl vairāki desmiti cilvēku. Šīs ir smagākās sadursmes kopš Kastiljo pagājušajā mēnesī tika arestēts par mēģinājumu atstādināt Kongresu.

Viņa atbalstītāji nedēļām ilgi protestē un bloķē ceļus, apgalvojot, ka pašreizējai prezidentei Dinai Boluartei ir jāpamet amats un jāsarīko jaunas vēlēšanas.

Premjerministrs Alberto Otarola nosodīja sadursmes Huliakā, raksturojot tās kā organizētu uzbrukumu policijai. Viņš sacīja, ka tūkstošiem cilvēku ir mēģinājuši apsteigt pilsētas lidostu un vietējo policijas iecirkni.

Dienvidamerikas valsts ir piedzīvojusi vairākus gadus ilgus politiskus satricinājumus, jaunākajai krīzei izceļoties, kad Kastiljo paziņoja, ka atlaiž Kongresu un ievieš ārkārtas stāvokli. Tomēr Kongress nu jau bijušā prezidenta plānus apturēja un atbalstīja viņa impīcmentu.

Kastiljo, kurš pašlaik atrodas apcietinājumā, tiek izmeklēts saistībā ar apsūdzībām par dumpi un sazvērestībā. Viņš noliedz visas apsūdzības, uzstājot, ka joprojām ir likumīgais valsts prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!