Foto: AP/Scanpix
Ukrainas armijas desantnieku kolonna piedzīvojusi uzbrukumu no slēpņa Šahtarskas rajonā, zaudējot 10 karavīrus, atsaucoties uz pretterorisma operācijas preses centru, vēsta "Korrespondent.net".

"Ienaidnieka pārspēks, izmantojot apvidus īpatnības apdzīvotajā vietā Šahtarska, no slēpņa pielietoja ieročus pret mūsu karavīriem. Vienības, kas izpildīja pārdislokācijas uzdevumu, cieta zaudējumus," teikts paziņojumā, norādot, ka to apmēri tiek precizēti. Vēlāk preses centrs paziņoja, ka Ukrainas pusē krituši 10 karavīri. 

Desantnieki apšaudīti ar "Grad" iekārtām, atsaucoties uz brīvprātīgajiem, kas palīdz šai vienībai un pašiem karavīriem, ziņo "Hromadske TV". Saskaņā ar televīzijai pieejamo informāciju, bojā gājis 21 karavīrs, bet ļoti daudzi ir ievainoti.

Kopumā līdz 30. jūlijam pretterorisma operācijas laikā Ukrainas austrumos gājuši bojā 363 karavīri, informēja Nacionāla drošības un aizsardzības padome.

Ceturtdien internetā parādījās video, kā prokrieviskie kaujinieki no Šahtarskas stadiona šauj ar aprakstītiem mīnmetēja lādiņiem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!