Pakistānā arestēti vismaz četri kādas islāmistu labdarības organizācijas pārstāvji, kas ir cieši saistīti ar grupējumu, kuru Indija apsūdz Mumbajas slaktiņa organizēšanā, pirmdien vēsta avoti izlūkdienestos un islāmistu kaujinieku aprindās.
"Operācijas laikā pret labdarības organizāciju "Jamaat ud Dawa" aizturētas trīs personas," sacīja kāds izlūkdienesta pārstāvis. "Reids tika veikts, lai iegūtu sīkākas ziņas par grupējuma aktivitātēm Kašmirā, ņemot vērā Indijas apgalvojumus, ka LeT ["Lashkar-e-Taiba"] izmanto Pakistānas teritoriju [kaujinieku] apmācībai."

Tikmēr kāds "Jamaat ud Dawa" pārstāvis pavēstīja, ka kopumā aizturēti četri cilvēki, kuru vidū ir arī Zaki ur Rehmans Lahvi, kurš tiek uzskatīts par Mumbajas slaktiņa plānotāju. Viņa vārdu nosaucis vienīgais terorists, kurš pēc uzbrukuma Mumbajā tika sagūstīts dzīvs.

Vēlāk izlūkdienesta pārstāvji paziņoja, ka arestēto skaits sasniedzis sešus cilvēkus, taču viņi atteicās atklāt aizturēto vārdus.

Aresti notika labdarības organizācijas birojā, kas atrodas Pakistānas pārvaldītās Kašmiras daļas galvaspilsētas Musafarabadas pievārtē.

Kāda augsta ranga valdības amatpersona nedz apstiprināja, nedz noliedza arestu faktu, par kuru ziņas izplatījās tikai dažas stundas pēc ASV valsts sekretāres Kondolīzas Raisas Islamabadai izteiktā aicinājuma nekavējoties vērsties pret grupējumu "Lashkar-e-Taiba".

Raisa arī uzsvēra, ka ir iegūti pierādījumi par Pakistānas teritorijas izmantošanu pret Indiju vērstu terora aktu organizēšanai.

"Manuprāt, Pakistānas pienākums ir rīkoties," televīzijas intervijas laikā sacīja Raisa.

Iepriekš Islamabadas valdība atteicās komentēt izskanējušās ziņas, ka tā piekritusi ASV un Indijas izteiktajai prasībai 48 stundu laikā izdot par Mumbajas asinspirts organizēšanu aizdomās turamās personas, kā arī veikt pasākumus pret grupējumu "Lashkar-e-Taiba".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!