Norvēģijas iekšējās drošības dienests PST svētdien paziņoja, ka saistībā ar galvaspilsētā Oslo atrasto sprāgstierīci aizturētais ir 17 gadus vecs Krievijas pilsonis, kurš savulaik ieradies Norvēģijā kā patvēruma meklētājs.

Viņš tiek turēts aizdomām par neatļautu sprāgstvielu apriti.

PST vadītāja Benedikte Bjernlanne teica, ka nav skaidrs, vai aizdomās turētais gatavojies sarīkot uzbrukumu, izmantojot pašizgatavoto sprāgstierīci.

Specdienests neatklāj aizturētā vārdu, taču Bjernlanne norādīja, ka viņš dienestam bija zināms jau agrāk. Viņa arī sacīja, ka aizdomās turētais kā patvēruma meklētājs ieradies Norvēģijā 2010.gadā.

Jau ziņots, ka sprāgstierīce Oslo tika atrasta sestdienas vakarā pie metro stacijas "Grenlanne", un saistībā ar to aizturēts viens cilvēks, par kuru sīkāku informāciju varas iestādes līdz šim neatklāja.

Policija norobežoja garu posmu vienā no Oslo galvenajām ielām, un no restorāniem un bāriem tika evakuēti cilvēki. Notikuma vietā ieradās sapieri un aizdomīgā ierīce tika iznīcināta kontrolētā eksplozijā.

Norvēģija ir pastiprinātas trauksmes stāvoklī kopš piektdien notikušā terorakta Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā, kad kravas automašīna ietriecās lielveikalā, nogalinot četrus un ievainojot 15 cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!