Foto: Shutterstock

Ņižņijnovgorodā Krievijas drošības spēki aizturējuši kādu Ukrainas pilsoni aizdomās par atentāta mēģinājumu pret propagandistu un rakstnieku Zaharu Priļepinu, ziņo "Telegram" kanāls "Baza".

Kā vēsta avoti, aizturētais ir 30 gadus vecs vīrietis, kurš esot noīrējis dzīvokli Ņižņijnovgorodas pievārtē. Krievijas drošībnieku aizdomas vairojis tas, ka aizturētais dzimis Harkivas apgabalā.

Vietējie stāstījuši, ka viņš pēdējās divas dienas staigājis pa mežu pie Pionerskas ciema, kur sestdien eksplodēja automašīna.

Zināms, ka aizturētais iepriekš bijis sodīts, lai gan netiek precizēts, vai sodāmība viņam ir Ukrainā vai Krievijā. Tāpat pagaidām nav noskaidrota tieša saistība starp aizturēto un Priļepina automašīnas eksploziju.

Krievijas ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz valsts drošības struktūrām, informēja, ka Maskavas pievārtē noskaidrots dzīvoklis, kurā varētu būt komplektēta sprādzienbīstamā ierīce. Tiekot meklēti arī citi atentāta mēģinājuma līdzdalībnieki.

Jau vēstīts, ka Ņižņijnovgorodas apgabalā sestdien eksplodējusi Priļepina automašīna. Eksplozijā gājis bojā automašīnas vadītājs, bet 47 gadus vecais Čečenijas kara veterāns, kurš karojis arī okupētajos Luhanskas un Doneckas apgabalos Ukrainā, esot guvis smadzeņu satricinājumu un vieglus kaulu lūzumus, jo sprāgstvielas bijušas automašīnas priekšā, bet viņš sēdējis aizmugurē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!