Aptuveni 700 cilvēki stāsies tiesas priekšā Marokā saistībā ar spridzinātāju pašnāvnieku sarīkotajiem sprādzieniem maijā Kasablankā, kuros gāja bojā 44 cilvēki, ceturtdien paziņoja Marokas tieslietu ministrs Muhameds Buzubaa.
"Tiks tiesāti 700 aizdomās turētie.. daži ir tieši iesaistīti uzbrukumos.., bet citi piederēja grupējumiem, kas gatavoja vardarbības aktus valstī," tieslietu ministrs sacīja valsts telekanālam 2M.

Tiesas prāvas, kas sāksies pirmdien, notiks Kasablankā un galvaspilsētā Rabātā.

Šis tiesājamo skaits ir aptuveni četras reizes lielāks nekā pēc sprādzieniem notikušajos policijas reidos arestēto islāmistu skaits, ko lēsa neatkarīgā prese.

Valdības pārstāvji izteikušies, ka daži aizdomās turētie ir netieši saistīti ar Osamas bin Ladena teroristu grupējumu "Al Qaeda".

Varas iestādes iepriekš paziņoja, ka 12 spridzinātāji pašnāvnieki, kuri 16. maijā, dažādās Kasablankas vietās uzspridzinot ar spridzekļiem piekrautas kravas automašīnas, nogalināja 21 civilpersonu, ieskaitot desmit ārzemniekus, piederēja nelielam islāmistu grupējumam "Assirat al-Moustaquim", kas tiek uzskatīts par kustības "Salāfistu džihāds" daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!