Foto: AP/Scanpix/LETA

Saistībā ar strīdu par migrantu kuģi Itālijas ārlietu ministrija uz pārrunām izsaukusi Francijas vēstnieku, raksta portāls "The Local".

Otrdien Francijas prezidents Emanuels Makrons kritizēja Itālijas lēmumu neuzņemt migrantu kuģi "Aquarius" ar vairāk nekā 600 cilvēkiem. Makrons šo Itālijas lēmumu nosauca par "cinisku" un "bezatbildīgu".

Itālijas valdība nāca klajā ar sekojošu paziņojumu: "Paziņojumi, kas nāca no Francijas saistībā ar "Aquarius" kuģi ir pārsteidzoši... Itālija nevar pieņemt liekulīgas pamācības no valstīm, kuras ir izvēlējušās "skatīties uz citu pusi" attiecībā uz imigrāciju."

Kuģi "Aquarius" piekrita uzņemt Spānija. Itālijas valdība atzinīgi vērtēja šo Spānijas lēmumu: "Pēc tam, kad Malta atteicās uzņemt cilvēkus, kuri atradās uz "Aquarius" klāja, mēs saņēmām līdz šim nepieredzētu solidaritātes žestu no Spānijas. To pašu nevar teikt par Franciju, kura nereti ir īstenojusi daudz stingrākas un ciniskākas imigrācijas politikas."

Jaunā Itālijas valdība ir uzsvērusi, ka vēlas samazināt imigrāciju. Iekšlietu ministrs Mateo Salvīni, neilgi pēc stāšanās amatā, paziņoja, ka Itālija vairs nebūs "Eiropas bēgļu nometne".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!