Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas policijas pretterorisma vienība svētdien saistībā ar notikušo teroraktu Londonā arestējusi 12 cilvēkus, vēsta izdevums "The Guardian".

Policija turpina pārmeklēt vairākas adreses un paziņojusi, ka izmeklēšana ātri virzās uz priekšu, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Raidsabiedrība BBC ziņo, ka policija noskaidrojusi uzbrucēju identitāti, tomēr pagaidām to neatklāj. Līdz šim neviens teroristiskais grupējums nav uzņēmies atbildību par uzbrukumu.

"The Guardian" žurnālisti uzrunāja cilvēkus, kuri dzīvo policijas apmeklētajā mājā Bārkingas rajonā Londonas austrumos. Viena no iemītniecēm, kura izvēlējās palikt anonīma, medijos publicētajās fotogrāfijās vienu no nošautajiem uzbrucējiem atpazinusi kā savu kaimiņu. Viņa norādīja, ka vīrietis nav bijis vecāks par 30 gadiem. Viņš bijis kalsnas miesas būves, precējies un audzinājis bērnu. Svētdienas rītā viņas aizdomas apstiprinājusi policija, kas fotografēja vīrieša sarkano "Peugeot" automašīnu.

"Es sapratu, ka tas ir viņš," žurnālistiem teica kaimiņiene. "Tas ir šokējoši. Visiem šeit ir bērni un darbs. Mēs nekad nebūtu iedomājušies, ka kādam šeit būtu mentalitāte pastrādāt ko tādu. Es viņu redzēju katru vakaru. Viņam ir sieva un bērns, kurus viņš izlaida pie mājām un tad brauca meklēt vietu, kur atstāt savu automašīnu."

Savukārt 25 gadus vecais apsardzes darbinieks Maikls Mimbo gatavojās doties uz darbu, kad uz ielas izdzirdējis kaucošas riepas un kliedzienus "gulties zemē, gulties zemē". "Es izgāju paskatīties, kas notiek. Visur bija bruņoti policisti. Zemē gulēja trīs cilvēki. Pret viņiem bija pavērsti ieroči. Viens mēģināja bēgt, bet policisti viņu apturēja ar elektrošoku. Tas bija haoss," svētdienas rītu žurnālistiem apraksta Mimbo.

Vēstīts, ka 3. jūnijā Londonā notika terorakts, kurā bojā gājuši septiņi cilvēki. Ap pulksten 22 pēc vietējā laika uzbrucēji mikroautobusā ietriecās gājējos uz Londonas tilta, bet tad izkāpa no auto un sadūra vairākus cilvēkus "Borough" tirgus apkārtnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!