Pašlaik notiek plaša izmeklēšana, lai noskaidrotu, kas ir atbildīgs par spridzināšanu Londonas metro un autobusā, kurā gāja bojā vismaz 37, bet ievainojumus guvuši vēl 700 cilvēki, informē ārvalstu prese.
Ārlietu ministrs Džeks Strovs stāsta, ka ceturtdienas uzbrukumos vērojamas visas pazīmes, kas raksturīgas teroristu grupējumam “Al-Qaeda”.

Karaliene un princis Čārlzs gatavojas piektdien doties uz slimnīcu, lai apmeklētu ievainotos, savukārt premjerministrs Tonijs Blērs gatavojas pēdējai G8 valstu sammita dienai.

Piektdien ir atsākusies normāla sabiedriskā transporta plūsma gandrīz visos maršrutos, raksta BBC.

Tiek paredzēts, ka piektdien bojā gājušo skaits varētu palielināties, jo lielam skaitam ievainoto traumas ir dzīvībai bīstamas. Austrālijas premjerministrs Džons Hovards stāsta, ka saņēmis neoficiālu informāciju par 52 mirušajiem.

Desmitiem slepenā dienesta darbinieku nežēlo spēkus, lai uzzinātu, kas 56 minūšu laikā izraisīja haosu un daudzu cilvēku nāvi Londonas centrā.

Labi koordinēti uzbrukumi civiliedzīvotājiem bez iepriekšēja brīdinājuma ir raksturīgi “Al-Qaeda” grupējumam vai kādai kaujinieku grupai, kas ar to saistīta.

Izmeklētāji izmanto visus iespējamos avotus, taču varētu paiet vairākas dienas, līdz tiks noskaidrota sīkāka informācija.

Policija ziņo, ka tā pārbauda interneta lapā ievietotu paziņojumu, kuras autors ir kāds iepriekš nezināms grupējums “Slepenā al-Qaeda džihadu organizācija Eiropā”, kas uzņemies atbildību par sprādzieniem.

Paziņojumā bija izteikts brīdinājums, ka līdzīgi uzbrukumi draud arī Dānijai un Itālijai, ja tās neizvedīs savus karavīrus no Tuvajiem Austrumiem.

Policijas pārstāvis Braiens Padiks stāsta, ka šī paziņojuma autentiskums tiek pārbaudīts, taču policisti pieļauj arī citas varbūtības.

Tiek veikta izmeklēšana arī par to, vai uzbrukumus veikuši pašnāvnieki, un atbilde uz šo jautājumu gaidāma jau pavisam drīz.

Pašlaik nav saņemta nekāda informācija no uzbrucējiem, un nav izteikti arī draudi par turpmākiem uzbrukumiem.

Taču Londonas policija ir ieteikusi cilvēkiem izvairīties no došanās uz darbu, ja vien tas ir iespējams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!