ASV vadītās koalīcijas aviācija otrdien pirmo reizi deva triecienu Bagdādes starptautiskajai lidostai. Tika masīvi bombardēti Irākas galvaspilsētas rietumu un dienvidu rajoni, ziņo informācijas aģentūra BNS.
Pēc raidsabiedrības BBC rīcībā esošām ziņām, triecienu mērķi bija Irākas armijas apakšvienību dislokācijas vietas. Tiek ziņots arī, ka otrdienas rītā ASV un britu spēki sastapa nežēlīgu Irākas spēku pretestību Kerbalas rajonā 80 kilometru attālumā no Bagdādes.

Savukārt aģentūra LETA ziņo, ka ASV vadītie spēki otrdien gatavojās ieņemt pozīcijas ap Bagdādi un tad gaidīt, kamēr tiks nostiprinātas atbalsta līnijas, aģentūrai "Reuters" izteicies kāds Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis, kurš vēlējās palikt anonīms.

Pagaidām netiek plānots paātrināt gaisa triecienu kampaņu un sākt Irākas vienlaidu bombardēšanu, lai nenogalinātu civiliedzīvotājus un nenodarītu kaitējumu infrastruktūrai.

Tomēr viņš atzina, ka ziemeļu frontes trūkuma dēļ ASV un Lielbritānijas spēki saduras ar sīvāku pretestību dienvidos no Irākas galvaspilsētas. Lēmums izvietot karaspēka vienības netālu no Irānas robežas pieņemts vienīgi piesardzības nolūkā.

Otrdien sabiedroto aviācija atsāka bombardēt Republikāniskās gvardes pozīcijas uz dienvidiem no Bagdādes, ceļā, ko briti un amerikāņi varētu izmantot Irākas galvaspilsētas sasniegšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!