Foto: DELFI
Spalgajā salā Austrumeiropā pēdējo dienu laikā gājuši bojā 40 cilvēki, no kuriem 18 - Ukrainā, pirmdien paziņoja vietējās amatpersonas.

Ukrainā, kur gaisa temperatūra pēdējās naktīs noslīdēja 23 grādus zem nulles pēc Celsija skalas un dienā nepakāpās augstāk par -16 grādiem, nosaluši 18 cilvēki, bet gandrīz 500 cilvēki vērsušies pie mediķiem ar apsaldējumiem un ķermeņa atdzišanu.

Savukārt Polijas policija informēja, ka nedēļas nogalē, kad gaisa temperatūra pazeminājās līdz pat -27 grādiem pēc Celsija skalas, nosaluši desmit cilvēki, kas nozīmē, ka šajā valstī kopš ziemas sākuma aukstais laiks prasījis jau 46 dzīvības.

Sniega vētrās Bulgārijā pagājušajā nedēļā, termometra stabiņam noslīdot līdz -24 grādu atzīmei, dzīvību zaudēja pieci cilvēki, no kuriem lielākā daļa bija vecāka gadagājuma.

Lietuvā salā gājuši bojā trīs cilvēki, tikpat bojāgājušo reģistrēts arī Serbijā, kur pirmdien intensīvā snigšana radījusi satiksmes haosu un elektrības piegāžu pārrāvumus. Savukārt Čehijā nosalis kāds 26 gadus jauns vīrietis.

Meteorologu prognozes liecina, ka sals Austrumeiropā pagaidām nemitēsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!