Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni sestdien apsūdzējis Maltas varasiestādes par atbalsta sniegšanu Vidusjūrā pārtvertajiem nelegālajiem imigrantiem sasniegt Itāliju.

Šī nav pirmā reize, kad Salvīni, kas ir labējās partijas "Līga" līderis, apsūdzējis Maltu mēģinājumos izvairīties no saviem pienākuma uzņemt savā piekrastē pārtvertos nelegālos imigrantus no Ziemeļāfrikas.

Saskaņā ar Itālijas Iekšlietu ministrijas apgalvoto, Roma trešdienas vakarā informējusi Maltu par tās atbildības zonā esošo laivu ar 13 nelegālajiem imigrantiem, kurai beigusies degviela.

Taču piektdien tā pati laiva sasniegusi Lampedūzu. Laivā esošie nelegālie imigranti pastāstījuši, ka saņēmuši palīdzību no cilvēkiem, kas bijuši tērpti uniformās, kuras atgādina Maltas krasta apsardzes uniformas.

Nelegālie imigranti no šiem cilvēkiem saņēmuši ūdeni, divas degvielas kannas, glābšanas vestes un kompasu. Pēc tam viņi aptuveni stundu eskortēti Itālijas virzienā.

Savā paziņojumā Salvīni to raksturojis kā "naidīgu rīcību" un pielīdzinājis to Francijas varasiestāžu rīcībai, uz robežas nelegālos imigrantus atspiežot atpakaļ Itālijas teritorijā.

"Dažas ES (Eiropas Savienības) valstis nerūpējas par migrantiem un uzgrūž tos mums, kamēr Brisele mums draud ar sankcijām mūsu budžeta dēļ. Mūs neizdosies iebiedēt," uzsvēris ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!