Foto: AFP/Scanpix/LETA
Aktīvistu kuģim ar 47 nelegālajiem imigrantiem turpinot ceļu Sicīlijas virzienā, Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni ceturtdien atkārtoti uzsvēra, ka Itālijas ostas migrantiem ir slēgtas.

"Kārtējā provokācija - pēc vairākām Maltas ūdeņos pavadītām dienām kuģis "Sea Watch 3" ar 47 uz klāja dodas mūsu krastu virzienā. Itālijā krastā neizkāps neviens," tviterī paziņoja ministrs. "Esam gatavi nosūtīt medikamentus, pārtiku un visu, kas nepieciešams, bet Itālijas ostas ir slēgtas un paliks slēgtas."

Vācijas nevalstiskās organizācijas "Sea Watch" kuģis, kas brauc zem Nīderlandes karoga, nelegālos imigrantus Lībijas piekrastē uzņēma pirms sešām dienām. Malta un Itālija, kas bija tuvākās Eiropas Savienības valstis, kuģi ar migrantiem atteikušās uzņemt.

"Mēs esam Vidusjūras ciklonā, kas ir samērā reta meteoroloģiskā parādība ar septiņus metrus augstiem viļņiem, lietu un ledainu vēju," vācu aktīvisti ceturtdien žēlojās tviterī. ""Sea Watch" kuģo šajā vētrā un meklē patvērumu ar 47 cilvēkiem uz klāja, kas pagājušo sestdien tika izglābti no briesmām."

Kuģis šobrīd ir ceļā uz Sicīlijas austrumdaļas ūdeņiem, liecina jūras transporta izsekošanas vietņu informācija.

Salvīni jau iepriekš kritizējis aktīvistu organizācijas par to, ka tās faktiski nodrošina "taksometra pakalpojumus" nelegālajiem imigrantiem.

"Mana atbilde ir skaidra - Itālijas ostas ir slēgtas. Cilvēku kontrabandistiem un tiem, kas viņiem palīdz, šie prieki ir beigušies," pagājušajā mēnesī liedzot Itālijā ierasties Spānijas aktīvistu kuģim ar Lībijas piekrastē uzņemtajiem nelegālajiem imigrantiem, tviterī norādīja ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!