Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Itālijas iekšlietu ministrs un labējās partijas Līgas līderis Mateo Salvīni piektdien vēlreiz atkārtojasavu apņemšanos reformēt Eiropas Savienību (ES) un minēja, ka viņš sastrādātos pat ar Francijas un Vācijas līderiem, lai sasniegtu šo mērķi, vēsta ziņu aģentūra DPA.

"Ja nepieciešams, es apspriedīšos pat ar [Vācijas kancleri Angelu] Merkeli un [Francijas prezidentu Emanuelu] Makronu," Salvīni izteicās intervijā radio "RTL 102,5". Tai pašā laikā viņš pauda, ka viņš vēlas mainīt tieši Merkeles un Makrona Eiropu.

Salvīni uzstājās šīs nedēļas Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu oficiālās kampaņas pēdējā dienā. Vēlēšanas Itālijā notiks svētdien.

Reformas, kuras Salvīni ir padomā, krasi samazinātu Briseles pilnvaras tādos jautājumos kā budžeta disciplīna, tirdzniecība, lauksaimniecība un banku regulējums.

Atsevišķā intervijā "La Stampa" avīzei Līgas vadītājs teica, ka viņam būs sabiedrotie ar domubiedriem no Lielbritānijas, Nīderlandes, Francijas, Vācijas un citām valstīm.

"Mums ir kopīgs redzējums arī ar ungāriem un poļiem, pat ja mēs piederam pie dažādām [politiskām] ģimenēm. Mēs patiešām varam revolucionēt Eiropu", uzsvēra Salvīni.

Saskaņā ar aptaujām Līga ar mazu pārsvaru varētu uzvarēt Itālijas EP vēlēšanās. Tomēr nav paredzams, ka Salvini iecerētā nacionālistu alianse būs noteicošais spēks visa ES..

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!