Foto: EPA/Scanpix/LETA

Itālijas prokurors paziņojis, ka nacionālkonservatīvās partijas "Līga" līderis Mateo Salvīni nav jātiesā krimināllietā, kurā viņam izvirzītas apsūdzības par nelegālo imigrantu "nelikumīgu aizturēšanu", tomēr galīgo lēmumu par to nākammēnes pieņems tiesa.

Pret Salvīni ierosinātā lieta attiecas uz 2019. gada augustu, kad viņš ieņēma iekšlietu ministra amatu un liedza izkāpt Itālijas krastā vairāk nekā 100 nelegālajiem imigrantiem, kurus jūrā bija uzņēmis spāņu labdarības organizācijas "Open Arms" kuģis.

Apsūdzībās teikts, ka Salvīni esot pārsniedzis savas amata pilnvaras un "nolaupījis" uz kuģa esošos cilvēkus.

Savukārt Salvīni norāda, ka viņš rīkojies leģitīmi, īstenojot stingru robežapsardzības politiku un piespiežot Eiropas Savienību uzņemties lielāku atbildību par nelegālās imigrācijas radīto problēmu risināšanu.

Salvīni rīcība nav kvalificējama kā kriminālnoziegums, viņš nav pārkāpis nevienu starptautisko konvenciju un ir rīkojies ar valdības atbalstu, sestdien tiesā Sicīlijas pilsētā Katānijā norādīja prokurors Andrea Bonomo, vēsta Itālijas ziņu aģentūra ANSA.

Galīgo lēmumu par to, vai Salvīni ir jātiesā, vai arī lieta ir jāizbeidz, pieņems tiesa 14. maijā.

Ja Salvīni tiks tiesāts un atzīts par vainīgu, viņam draud 15 gadus ilgs cietumsods.

Jau ziņots, ka pagājušā gada jūlijā Itālijas Senāts atcēla senatora Salvīni tiesisko imunitāti, lai viņš varētu stāties tiesas priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!