Foto: Reuters/Scanpix

Vērmontas štata senators Bērnijs Sanderss izteicis atbalstu bijušajai valsts sekretārei Hilarijai Klintonei viņas centienos kļūt par ASV prezidenti.

"Viņa būs demokrātu prezidenta amata kandidāte," paziņoja Sanderss, atzīstot, ka ir zaudējis bijušajai pirmajai lēdijai cīņā par Demokrātu partijas nomināciju pirms jūlijā gaidāmā partijas konventa.

"Es plānoju darīt visu, ko es varu, lai viņa kļūtu par nākamo Savienoto Valstu prezidenti," uzsvēra Sanderss.

Kreisi noskaņotais senators atgādināja, ka uzvarēja 22 no 56 demokrātu priekšvēlēšanām un iestājies par progresīviem jautājumiem, tomēr ir gatavs izteikt atbalstu Klintonei un koncentrēties 8. novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām.

"Tas, kas 8. novembrī notiks vēlēšanu kabīnēs visā mūsu valsts teritorijā, veidos nākotni vairāk nekā jebkurš cits notikums pasaulē," viņš paziņoja.

Sanderss līdz šim nebija izteicis savu atbalstu Klintonei, ne arī atzinis savu sakāvi cīņā par demokrātu nominācijas iegūšanu.

Klintone priekšvēlēšanās guvusi noteicošu pārsvaru pār Sandersu, nodrošinot vismaz 2383 delegātu balsis, kas nepieciešamas viņas kandidatūras izvirzīšanai prezidenta vēlēšanām Demokrātu partijas konventā jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!