Foto: AFP/Scanpix

Saņemtas ziņas par islāmistu sektas "Boko Haram" kaujinieku sarīkotu uzbrukumu Nigērijas ziemeļos. Vietējais laikraksts "Osun Defender" svētdien ziņo, ka uzbrukumā diviem ciematiem nogalināti "daudzi cilvēki".

Uzbrukumu sestdien pastrādājuši aptuveni 20 nemiernieki, kas bija tērpušies armijas uniformās un bruņojušies ar automātiskajiem ieročiem.

"Boko Haram", kuras nosaukums tulkojams kā "Rietumu izglītība ir aizliegta", iestājas par islāma valsts dibināšanu Nigērijas ziemeļdaļā, kuru apdzīvo galvenokārt musulmaņi. Valsts dienvidos vairums iedzīvotāju ir kristieši, tomēr abos reģionos ir arī ievērojamas reliģiskās minoritātes.

Kopumā kopš 2009.gada, kad "Boko Haram" sarīkoja bruņotu sacelšanos, kuru gan ātri apspieda armija, islāmistu ekstrēmistu izraisītā vardarbība prasījusi tūkstošiem cilvēku dzīvību. Kopš šā gada janvāra grupējuma uzbrukumos Nigērijas ziemeļu daļā nogalināti vairāk nekā 1500 cilvēku.

Grupējums 14.aprīlī no meiteņu koledžas Čibokas ciematā Borno štatā nolaupīja 223 skolnieces. Meitenes - lielākoties vecumā no 16 līdz 18 gadiem - joprojām nav atrastas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!