ASV aviosabiedrības "United Airlines" iekšzemes reisu termināls Sanfrancisko lidostā trešdien tika evakuēts uz vairākām stundām pēc tam, kad uz kāda vīrieša kurpēm tika atrastas sprāgstvielām līdzīgas vielas pēdas un vīrietis pēc tam pazuda pūlī, paziņoja lidostas amatpersona.
Aizkavēti desmitiem reisu un sākta aizdomīgās personas meklēšana. Lidostas pārstāvis atzina, ka meklējamais vīrietis varētu nezināt, ka tiek meklēts, jo pozitīvus analīzes rezultātus varēja iegūt arī, ja uz viņa apaviem bijuši nitrātu, kardioloģisko slimību ārstēšanā lietojamo medikamentu vai pirotehnikas pēdas.

No ēkas tika evakuēti vairāki tūkstoši pasažieru, kuri var atgriezties terminālā, katrs izejot drošības pārbaudi, informēja lidostas pārstāvis Maiks Makarons.

Pēc viņa teiktā, drošības amatpersonas konstatējušas sprāgstvielām līdzīgas vielas pēdas uz kāda 40 gadus veca baltā vīrieša kurpēm aptuveni 7.15 (17.15 pēc Latvijas laika). "bet, kad viņi pagriezās, lai runātu ar vīrieti, viņš bija pazudis pūlī".

ASV Federālā aviācijas administrācija pēc informācijas saņemšanas par incidentu deva rīkojumu atlikt reisus un evakuēt cilvēkus no lidostas termināla.

Pēc tam, kad Lielbritānijas pilsonis Ričards Rīds, cenšoties aizdedzināt kurpē paslēptu sprāgstvielu, pagājušajā mēnesī mēģināja uzspridzināt amerikāņu pasažieru lidmašīnu, kas bija ceļā no Francijas uz ASV, nejauši izvēlētu pasažieru apavus ASV lidostās pārbauda drošības darbinieki. Tiem pasažieriem, kuriem tiek pārbaudīti apavi, tie ir jānovelk, un no tiem noņem paraugus, lai noteiktu iespējamo sprāgstvielu klātbūtni.

Vīrietis, uz kura kurpēm konstatēja sprāgstvielām līdzīgās vielas paliekas, pazuda pūlī ar kurpēm kājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!