Foto: AFP/Scanpix
Sestdien ASV, Sanfrancisko lidostas teritorijā avarējusi pasažieru lidmašīna, kas bija ceļā no Dienvidkorejas, ziņo CNN. Raidsabiedrība BBC vēsta, ka negadījumā bojā gājuši divi cilvēki, bet 180 - ievainoti.

Otrās lielākās Dienvidkorejas aviokompānijas "Asiana Airlaines" lidmašīna "Boing 777", kas bija ceļā no Seulas, Sanfrancisko lidostā plānoja avārijas nosēšanos. Taču tā avarējusi Sanfrancisko lidostas skrejceļa sākumā, tai nolūza aste, un lidaparāts aizdegās.

Aculiecinieki CNN stāstījuši, ka lidmašīnas nolaišanās laikā uzliesmojusi kā milzīga uguns bumba. Vēlāk citi aculiecinieki gan ziņoja, ka lidmašīna uzliesmojusi tikai pēc pasažieru evakuēšanās.

Saskaņā ar Dienvidkorejas mediju ziņām, lidmašīnā atradās 292 pasažieri un 16 apkalpes locekļi. Tā bija ceļā 10 stundas un 23 minūtes.

Dienvidkorejas mediji vēsta, ka abi bojāgājušie pasažieri ir Ķīnas pilsoņi. Astoņu pieaugušo un divu nepilngadīgo ievainojumi ir ļoti nopietni, viņiem sniedz palīdzību vietējās slimnīcās.

Viens no katastrofā izdzīvojušajiem Deivids Juns savā profilā sociālajā tīklā ierakstīja, ka lidmašīnas aste nokritusi nost, bet, "šķiet, ka visiem viss ir kārtība". Lidmašīnai ir izdedzis vidus.

Pēc avārijas pasažieri izkļuvuši no lidmašīnas, izmantojot piepūšamos avārijas trapus.

Cits aculiecinieks Entonijs Kstorani telekanālam CNN pastāstījis, ka lidmašīna uzliesmojusi, tikko pieskaroties skrejceļam, tad lidaparāts sāka sliekties uz vienu pusi un beigās tam norāva vienu spārnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!