Foto: RIA Novosti/Scanpix

Sankcijas pret Krieviju nav devušas cerēto efektu, atzinis ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijas pārstāvji.

"Sankcijas vēl nav pietiekami ietekmējušas Krieviju, kā to parāda Ukrainas konflikts," sacīja ASV valsts drošības padomnieks Bens Roudss. "Tieši tāpēc mēs turpināsim tās ieviest. Tieši tāpēc mēs turpināsim skaidrot, kā tieši Krievijai vajadzētu mainīt savu politiku."

Amerikāņu amatpersona skaidroja, ka sankcijas ietekmējušas Krievijas ekonomiku, tomēr Ukraina joprojām cieš no Krievijas militārajām darbībām.

Sankcijas pret Krieviju tika ieviestas pēc Krimas aneksijas un Austrumukrainas destabilizācijas. Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Pirms pāris dienām Vācijas kanclere Angele Merkela izteicās, ka pagaidām nav plānotas jaunas sankcijas pret Krieviju. Šobrīd tiekot darīt viss, lai Ukrainā tiktu nodrošināts reāls pamiers.

Jau vēstīts, ka NATO novērojusi, kā Ukrainā pēdējo divu dienu laikā iebrauc Krievijas bruņojuma kolonnas, arī tanki, artilērija un kaujas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!