Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēc Krievijas sankciju ieviešanas, kas aizliedz valstī ievest virkni Eiropas Savienībā (ES) un ASV ražoto pārtikas preču, Čukotkas apgabalā izveidots operatīvais štābs, kura uzdevums ir nodrošināt sabalansētu tirgu un novērst pārtikas cenu pieaugumu, vēsta portāls "Newsru.com".

"Saistībā ar Krievijas atbildes ekonomiskajām sankcijām pret Rietumvalstīm mēs esam pārtraukuši tradicionālo augļu, dārzeņu un gaļas ievešanu no ASV," norādījis Čukotkas gubernators Romāns Kopina.

Lai novērstu preču trūkumu un cenu pieaugumu, iepriekš importētie produkti tiks aizstāti "ar alternatīviem, ne mazāk kvalitatīviem" vietējiem produktiem, teikts Čukotkas apgabala reģionālās valdības interneta vietnē.

Lai aizvietotu no ASV ievestās vistu kājas, reģiona valdība vienojusies par savvaļas ziemeļbriežu medību organizēšanu, kuru gaļa tiks nosūtīta skolām, slimnīcām, pārstrādes uzņēmumiem un veikaliem.

Vēstīts, ka ES un ASV 29. jūlijā nolēma piemērot papildu sankcijas pret Krievijas enerģētikas, ieroču rūpniecības un finanšu nozarēm, jo Maskava turpināja nemiernieku atbalstīšanu Austrumukrainā. Reaģējot uz 29.jūlija ES un ASV lēmumu, Krievijas prezidents Vladimirs Putins 6.augustā uzdeva valdībai izstrādāt atbildes pasākumus uz Rietumu sankcijām.

Maskava noteica tirdzniecības embargo virknei Rietumvalstu pārtikas preču.

Krievijas austrumos esošo Čukotkas autonomo apgabalu no ASV Aļaskas štata atdala Beringa jūras šaurums, kamēr līdz Maskavai ir tūkstošiem kilometru.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!