Foto: DELFI
Krievijā vienā no Sanktpēterburgas rajoniem metāla auto garāža antisanitāros apstākļos turēti divi jauni brūnie lāči, informē portāls "Lenta.ru".

Par dzīvnieku drūmo likteni medijus informējusi kāda vietējā iedzīvotāja.

"Garāžā Kupčino drausmīgos apstākļos tur divus lācēnus. Viņiem jāsalst ziemā. Gaisma iekļūst pa maziems caurumiņiem, lāči redz cilvēkus un skrāpējas,"dzīvnieku likteni apraksta sieviete.

Viņa norāda, ka lāčus vēl maziņus garāžā iemitinājuši pirms pusotra gada.

Žurnālisti ieradušies vēstulē minētajā vietā un atklājuši, ka dzelzs būdā patiešām mitinās dzīvnieki. Par šo faktu pārsteigti izrādījās garāžu kompleksa apsargi, kuri par lāču eksistenci nebija zinājuši.

Lāču saimnieks izrādījies kāds Sergejs Kožakins, kurš par savas garāžas iemītniekiem bija informējis kompleksa saimnieku Oļegu Maričevu un pēdējais nav saskatījis šajā faktā nekā pretlikumīga. Maričevs skaidrojis, ka lāči esot Kožakina fotobiznesa pamatlīdzekļi. Ar dzīvniekiem fotogrāfējoties tūristi.

Tagad par lāču un viņu saimnieka likteni jālemj Veterinārajam dienestam un prokuratūrai. Likumsargi par šo lietu gan neesot izrādījuši entuziasmu. Ja veterināri atzīs, ka lāči tiek turēti nepiemērotos apstākļos, saimnieku var sodīt ar 5000 rubļu ( 85 latu) naudassodu. Savukārt dzīvniekus var atņemt. Kas šajā ziņā tiks darīts, kļūs zināms tuvākajās dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!