Foto: Reuters/Scanpix

Sanktpēterburgas pilsētas vēlēšanu komisija atteikusies reģistrēt iniciatīvas grupu referenduma sarīkošanai par "Kadirova tilta" pārdēvēšanu un to, lai tiktu mainīts princips, pēc kāda vārdi tiek piešķirti ielām, laukumiem, krastmalām un tiltiem.

Kā sociālajā tīklā pavēstījis opozīcijas partijas "Jabloko" aktīvists Boriss Višņevskis, pilsētas vēlēšanu komisija atteikusies pieņemt dokumentus, aizbildinoties ar nelikumīgiem ieganstiem.

Opozicionārs arī solīja, ka pilsētas varasiestāžu lēmums tiks pārsūdzēts Centrālajā vēlēšanu komisijā.

"Mēs saprotam - tika pildīts nevis juridisks, bet politisks uzdevums. Mēs saprotam - bailes jebkuru referendumu priekšā (un īpaši šāda - tā rezultāts ir acīmredzams) ir tik lielas, ka to nedrīkst pieļaut, liekot lietā jebkādus līdzekļus. Bet mēs neatkāpsimies," raksta Višņevskis.

Sanktpēterburgā tiek rīkotas akcijas par Duderhofas kanāla tilta pārdēvēšanu, kuram gubernators Georgijs Poltavčenko 16. jūnijā piešķīra Čečenijas nelaiķa prezidenta Ahmata Kadirova vārdu.

Jau agrāk pret to, ka tiltam tiek piešķirts čečenu līdera, kurš savulaik aicināja nogalināt pēc iespējas vairāk krievu, vārds, iestājās aptuveni 90 000 cilvēku, arī aktieris Oļegs Basilašvili un kinorežisors Aleksandrs Sokurovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!