Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Sanktpēterburgā ugunsdzēsēji ieradušies ar ūdens strūklu likvidēt uz Fontankas upes ledus sniegā iemīdītu Kremļa kritiķa Navaļnija uzvārdu, atsaucoties uz aculieciniekiem, vēsta portāls "Mediazona".

Uzraksts "Navaļnijs" otrdien bijis redzams uz upes ledus netālu no Lielā Pēterburgas cirka.

Kā stāsta aculieciniece, ugunsdzēsēji sākumā uzrakstu centušies aizliet ar ūdeni no šļūtenes, taču strūklas spiediens bijis nepietiekams. Aculieciniece pārtraukusi filmēt un devusies prom nesagaidot rezultātu, kad notikuma vietā ieradusies policija.

Ārkārtas situāciju ministrijas preses centrā gan paskaidrots, ka ugunsdzēsēju automašīna šajā vietā varēja atrasties pavisam citu iemeslu dēļ, raksta "Eho Moskvi" žurnālists Arsēnijs Vesņins.


Uzraksts vēlāk daļēji nomīdīts, taču netālu parādījies jauns uzraksts "Putins zaglis", raksta "Mediazona".

Vēstīts, ka Krievijā 23. un 31. janvārī notika masveida protesta akcijas, ko izraisīja Kremļa kritiķa Alekseja Navaļnija apcietināšana un ieslodzīšana cietumā. Kā liecina nevalstiskās organizācijas "OVD-Info" dati, pēdējo nedēļu protestos aizturēti vairāk nekā 10 000 cilvēku.

Navaļnija vadītais "Korupcijas apkarošanas fonds" 19. janvārī publicēja apjomīgu pētījumu par slepenu villu, ko ceļot Kremļa saimnieka Vladimira Putina vajadzībām Gelendžikā. Aptuveni miljardu eiro vērto īpašumu apsargā Federālais apsardzes dienests (FSO) un Federālais drošības dienests (FDD).

Pirms tam Navaļnijs atgriezās Krievijā no ārstēšanās Vācijā, kur nokļuva pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok" pērn augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!