Krievijā Sanktpēterburgā un Maskavā kara komisariāti jau sākuši masveidā izsūtīt pavēstes par iedzīvotāju iesaukšanā armijā, trešdien ziņapmaiņas platformā "Telegram" pavēstīja Starptautiskās cilvēktiesību aizsardzības organizācijas "Agora" vadītājs Pāvels Čikovs.

Sanktpēterburgā pat mājokļu īpašnieku biedrību darbinieki tiek iesaistīti pavēstu izdalīšanā, kas no kara komisariātiem tiek saņemtas veselām pakām.

Maskavā pavēstes ar mobilizācijas rīkojumiem no kara komisariātiem masveidā sākuši saņemt mediķi, savā "Telegram" kanālā pavēstīja Čikovs, publicējot Sanktpēterburgā un Maskavā saņemto pavēstu attēlus.

Pavēstēs teikts, ka rezervistam jau rīt no rīta jāierodas savā rajona kara komisariātā ar pasi, karavīra apliecību un pavēsti. Par neierašanos paredzēta atbildība.

Jau ziņots, ka Putins trešdien izsludināja daļēju mobilizāciju. Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu izteicies, ka plānots iesaukt apmēram 300 000 rezervistu.

Krievijas iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju". Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!