Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā sankciju sarakstā iekļautos Rietumu pārtikas produktus veikalu plauktos palīdzēs meklēt kazaku patruļas, vēsta radio "Eho Moskvi".

Veikalus kazaki pārbaudīs vairākas reizes nedēļā.

"Mēs pārbaudīsim veikalu tīklus, kas nepieder pašmāju juridiskajām personām, un tirgus. Mazie veikali tādu kaitējumu ekonomikai nenodara," pastāstīja Pareizticīgo kazaku savienības "Irbis" atamans Andrejs Poļakovs.

Atamans uzsvēra, ka problēma ir ne tikai kontrabanda, bet arī tiek ņemts vērā politiskais konteksts – veiksmīga "ārvalstu" tirdzniecības tīklu darbība uz izjukušā kuģu "Mistral" darījumu fona.

Ja tiks atrasti sankcijām pakļautie produkti, tiks izsaukti visi atbildīgie dienesti, tai skaitā prokuratūra, paskaidro Poļakovs. "Skaidrs, ka viņiem nepietiek spēku, mēs palīdzēsim viņiem atmaskot krāpniekus," stāsta atamans.

Krievijā pēdējās nedēļās ir iznīcinātas simtiem tonnas ārvalstu pārtikas preču, kuru ievešana valstī aizliegta, atbildot uz Rietumu sankcijām pret Krievijas enerģētikas, aizsardzības un finanšu sektoriem, kas ieviestas Maskavas agresijas Ukrainā dēļ.

Krievijas tā saukto kazaku organizācijas Ukrainas konflikta laikā sevi ir parādījušas kā kvēlas Kremļa politikas atbalstītājas. Donbasā karojoši kazaki ir pauduši, ka Vladimiru Putinu uzskata par savu imperatoru.

Savukārt Poļakova pārstāvētā kazaku biedrība maijā atklāja pieminekli Putinam, kurā prezidents attēlots kā Romas imperators.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!