Izmantojot plašās pilnvaras, ko likumsargājošajām institūcijām piešķir jaunie likumi cīņai pret terorismu, Kanādas policija arestējusi Santa Klausu, savu rīcību pamatojot ar to, ka Ziemsvētku vecītim esot gara bārda, viņa izturēšanās izskatoties aizdomīga un, pēc visa spriežot, viņš pieder pie kādas pagrīdes organizācijas.
Šo "arestu" Otavā bija sarīkojuši vietējie cilvēktiesību aktīvisti, kuri uzskata, ka jaunie likumprojekti, kurus gatavojas apspriest Kanādas parlamenta augšpalāta Senāts, iznīcinās daudzas pilsoņu tiesības un brīvības.

Apakšpalātas jau pieņemtais likums paredz, ka terorismā aizdomās turētajām organizācijām būs aizliegts vākt līdzekļus, policijai būs lielākas iespējas noklausīties privātpersonu telefonsarunas, kā arī aizturēt personas, kas tiek turētas aizdomās par terorismu.

"Diemžēl mums jāatzīst, ka Santa Klauss ir iekļauts teroristu sarakstā un viņš šodien ir arestēts uz aizdomu pamata... ka viņam padomā varētu būt kaut kas nelāgs," teica kanādiešu aktīviste Betija-Anna Deivisa, kas piedalījās Santa Klausa "arestēšanā".

Kad Ziemsvētku vecītis, saslēgts roku dzelžos, tika aizvests, demonstrants Kens Džonsons atzina, ka ir pilnīgi skaidrs, ka šis tips pieder pie kādas plašākas organizācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!