Eiropas tehnoloģiju kompānijai SAP būs jāmaksā 1,3 miljardi ASV dolāru liels sods citam tehnoloģiju gigantam "Oracle" par datu zagšanu un izmantošanu savām vajadzībām, otrdien nolēma Kalifornijas tiesa.

Lieta pret SAP tika ierosināta pirms trīs gadiem, kad tika atklāts, ka SAP filiāle "TomorrowNow" ir zagusi klientu datus un dažādas tehnoloģijas no "Oracle".

"Oracle" norādīja, ka "TomorrowNow" izmantojusi 358 "Oracle" klientu datus savām vajadzībām, tāpēc pieprasīja kompensācijā 1,65 miljardus ASV dolāru. Savukārt SAP savu vainu atzina un bija gatava maksāt 40 miljonus ASV dolāru, tomēr tiesa lēma par labu "Oracle".

SAP jau paudusi nožēlu par tiesas lēmumu, kuru plāno pārsūdzēt visās iespējamās instancēs. Tomēr SAP nenoliedz savu vainu. "Mēs nožēlojam "TomorrowNow" veikto darbību, uzņemamies par to atbildību, un bijām gatavi godīgi kompensēt "Oracle" zaudējumus."

Tikmēr viena no "Oracle" prezidentēm Zafra Kaca neslēpa gandarījumu par tiesas lēmumu. "Vairāk nekā trīs gadu laikā SAP nozaga tūkstošiem "Oracle" produktu kopijas un tad tās pārdeva "Oracle" klientiem. Tiesa skaidri pateica, ka SAP augstākā vadība jau sākumā zināja par nelegālām darbībām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!