Foto: AFP/Scanpix/LETA

Neskatoties uz opozīcijas organizētajiem protestiem, Armēnijas parlaments otrdien ievēlējis līdzšinējo prezidentu Seržu Sargsjanu premjerministra amatā.

"Par" Sargsjana kandidatūru balsoja 77 deputāti, "pret" balsoja 17.

Konstitucionālās reformas rezultātā Armēnijā prezidentālā pārvalde nomainīta ar parlamentāro, bet vara turpmāk būs koncentrēta premjera rokās.

Opozīcija protestēja pret konstitūcijas grozījumiem, jo uzskata, ka to mērķis ir saglabāt Sargsjana un viņa vadītās Republikāņu partijas varu pēc viņa prezidentūras beigām.

Tikmēr demonstrācijā pret Sargsjana kļūšanu par premjerministru Erevānā otrdien aizturēti 80 protestētāji.

Protestētāji bojāja valdības īpašumu, tostarp pārdūra riepas valdības iestāžu automašīnām, vēsta Armēnijas mediji. Varasiestādes iepriekš ziņoja, ka aizturēti tikai pāris protestētāji.

Konstitucionālās reformas rezultātā Armēnijā prezidentālā pārvalde nomainīta ar parlamentāro, bet vara turpmāk būs koncentrēta premjera rokās.

Opozīcija neatbalsta konstitūcijas grozījumus un opozīcijas frakcijas "Jelk" ("Izeja") līderis Nikols Pašinjans aicinājis valsts iedzīvotājus ierasties uz protesta akcijām Erevānā vai arī rīkot demonstrācijas savās pilsētās.

Protesti Erevānā notiek jau vairākas dienas. Policijai pielietojot asaru gāzi pret protestētājiem, pirmdien tika ievainoti vairāki desmiti demonstrantu, ziņoja aculiecinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!