Vairāki simti ievainoto nogādāti Bagdādes slimnīcās, pēc tam kad ASV vadītās koalīcijas spēki iegājuši Irākas galvaspilsētā, kur sākušās ielu cīņas, sestdien paziņoja Sarkanā Krusta Starptautiskā komiteja.
"Tagad, kad pilsētā sākušās cīņas, situācija Bagdādē kļūst aizvien grūtāka," no Sarkanā Krusta Starptautiskās komitejas mītnes Ženēvā aģentūrai "Reuters" pa telefonu sacīja Sarkanā Krusta pārstāvis Florians Vestfāls.

"Tagad ievainoto [Bagdādes] slimnīcās kļuvis daudz vairāk. Līdz šim vidēji dienā slimnīcās tika uzņemti ap simts cilvēku, bet vakar bija jau vairāki simti," viņš norādīja.

Pēc Vestfāla teiktā, Sarkanā Krusta darbinieki Bagdādē piektdien apmeklējuši pilsētas lielākās slimnīcas. "Viņi teica, ka ir simtiem ievainoto, kas cietuši ne vien bombardēšanā, bet arī kaujās," sacīja Sarkanā Krusta pārstāvis.

Vestfāls atzina, ka šobrīd nav iespējams noteikt, vai ievainotie ir civiliedzīvotāji vai kareivji.

Sarkanā Krusta pārstāvis uzsvēra, ka organizācijas prioritāte šobrīd ir nodrošināt, lai slimnīcām nepietrūktu ūdens un elektrība. "Daudzas slimnīcas šobrīd ir spiestas paļauties uz savām ārkārtas situāciju sistēmām, un mēs palīdzam tām nostiprināt vai salabot šīs sistēmas," teica Vestfāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!