Foto: Reuters/Scanpix
Pasažieru kuģis "Pella", uz kura 3. novembrī izcēlās ugunsgrēks un nācās evakuēt 1200 pasažierus un apkalpes locekļus, pirmdien ir nogrimis, informē raidsabiedrība BBC.

Kuģis nogrimis 750 metru dziļumā 18 kilometru attālumā no krasta, kad velkoņi to mēģināja aiztransportēt uz Akabas ostu Jordānijā.

"Pella" īpašnieces - kuģniecības kompānijas "Arab Bridge Maritime" pārstāvji apgalvo, ka kuģa vraks netraucēs kuģošanu un nepiesārņos apkārtējo vidi. Tomēr iepriekš atbildīgie dienesti norādīja, ka nav pārliecības, vai pilnībā ir sadeguši kuģa dīzeļdegvielas krājumi - 85 tonnas.

Kā ziņots, liels ugunsgrēks ceturtdien izcēlies uz pasažieru prāmja "Pella", kas ar 1200 pasašieriem bijis ceļā no Jordānijas ostas Akabas uz Ēģiptes ostu Nuveibu. Vismaz viens cilvēks gājis bojā, informē aģentūra "Reuters".

Uz kuģa bijuši pārsvarā ēģiptieši, kas strādā ārzemēs un atgriezās dzimtenē, lai svinētu musulmaņu reliģiskos svētkus Kurban Bairam, kas gaidāmi svētdien 6. novembrī.

Kuģniecības kompānijai "Arab Bridge" piederošajam prāmim nodarīti lieli materiālie postījumi. Ugunsgrēks pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ izcēlies mašīnu klājā neilgi pēc kuģa iziešanas atklātā jūrā. Apkalpe nosūtījusi trauksmes signālu un pavēstījusi, ka mašīnu klājs gandrīz pilnībā izdedzis. 

Viens cilvēks glābjoties ielēcis jūrā un noslīcis. Pārējie pasažieri un apkalpes locekļi evakuēti uz Ēģiptes karaflotes kuģi "Eila" . Šobrīd vairāk nekā 800 cilvēki jau nogādāti Nuveibas ostā, informējis Ēģiptes transporta ministrs Alī Zeins el Abidīns. Drīzumā drošībā tikšot nogādāti arī pārējie 400 cilvēki.

Prāmis "Pella" ir paredzēts 1354 pasažieru uzņemšanai. Tā mašīnu klājā ir vieta 25 autofurgoniem. Nelaimes brīdī tur bijušas piecas smagās automašīnas. 

Kā ziņots, 2011. gada 5. jūlijā Sarkanajā jūrā netālu no Sudānas piekrastes aizdegās kuģis, kas veda nelegālos imigrantus uz Eiropu. Bojā gāja 197 cilvēki.

Pēdējo gadu traģiskākā kuģa katastrofa Sarkanajā jūrā notika 2006. gadā. Toreiz februārī aizdegās un nogrima ēģiptiešu prāmis " Salam - 98" . No vairāk nekā 1400 cilvēkiem, kas bija uz kuģa, izdevās izglābties tikai 387. Vēlāk atklājās, ka kuģis nav bijis tehniskā kārtībā un ekspluatēts, izmantojot  viltotus dokumentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!