Jūras prāmis “Salaam 98” ar aptuveni 1 300 pasažieriem piektdien no rīta ir pazudis no radariem Sarkanajā jūrā, informē ārvalstu prese.
Par pārtrūkušiem sakariem Ēģiptes varas iestādes ziņoja pirms pusdienlaika, un aptuveni pēc stundas tika apstiprināts, ka prāmis ir nogrimis, raksta NewsRu.

Ēģiptes amatpersonas vēsta, ka ap negadījuma vietu aptuveni 90 kilometru attālumā no Ēģiptes ostas Safagas ir manītas bojā gājušo pasažieru mirstīgās atliekas. Viena no glābšanas helikopteriem ziņo par glābšanas laivu, kurā atrodas trīs cilvēki. Vēlāk tika ziņots, ka glābšanas laiva ir pazudusi no redzesloka.

Vietējie masu mediji ziņo, ka glābēji ir nogādājuši krastā desmitiem bojā gājušo mirstīgās atliekas, slimnīcās ievietoti arī vairāki izdzīvojušie, informē Reuters.

Lielākā daļa pasažieru ir ēģiptieši, kas strādā Saūda Arābijā, taču daudzi ēģiptieši bija arī devušies mājup no ikgadējā svētceļojuma uz Meku.

Glābšanas darbus traucē sliktie laika apstākļi, bet Ēģiptes un Saūda Arābijas speciālisti meklē pazudušo prāmi. Uz visiem kuģiem, kas atrodas iespējamā nelaimes gadījuma vietas tuvumā, izsludināta trauksme.

Prāmim “Salaam 98” no Saūda Arābijas bija jāierodas Safagas ostā Ēģiptē trijos naktī pēc vietējā laika, bet pulksten astoņos tas pazuda no radaru ekrāniem.

2005.gada oktobrī pēc sadursmes ar kādu tirgotāju kuģi Sarkanajā jūrā nogrima kuģis “Salaam 95”.

“Salaam 98” ir izgatavots 1978.gadā, tā garums ir 118,11 metri, platums – 23,6 metri, un maksimālais pasažieru skaits – 1487.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!