Foto: AFP/Scanpix

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī svētdien savas priekšvēlēšanu kampaņas laikā nācis klajā ar publisku paziņojumu, ka būtu jāpārskata Šengenas līguma noteikumi un jāpastirina cīņa ar nelegālajiem imigrantiem, pretējā gadījumā Francija varētu no Šengenas zonas izstāties, raksta ārvalstu prese.

"Šengenas zonai vajadzētu būt savai pārvaldei, nepieciešami instrumenti cīņai ar krīzi," tiešraidē pauda Sarkozī. Tāpat arī Šengenas zonas valstīm būtu jābūt iespējai izslēgt tās ES valstis, kas nespēj nodrošināt atbilstošu robežkontroli, lai pasargātu no nelegālajiem imigrantiem.

Sarkozī uzsvēris, ja šo jautājumu risināšanā netiks panākts progress 12 mēnešu laikā, valsts no Šengenas varētu izstāties.

Jau iepriekš Francijas prezidents bija izteicies, valstī ir pārāk daudz ārzemnieku un integrācijas sistēma strādā arvien sliktāk.

Sarkozī atbalsta pasākums notika svētdien Parīzē, un uz to bija pulcējušies aptuveni 50 000 cilvēku, kas atbalsta otrreizēju Sarkozī ievēlēšanu Francijas prezidenta amatā. Ar šo akciju Sarkozī vēlas nostiprināt savas pozīcijas gaidāmajās vēlēšanās.

Pašreizējā Francijas prezidenta uzstāšanās ilga aptuveni stundu, un tajā viņš līdzās migrācijas problēmai arī uzsvēra nepieciešamību saglabāt atomenerģijas ražošanu un palestīniešu valsts izveidi. Tāpat arī Sarkozī atbalstīja iepirkumos dot priekšroku Eiropā ražotām precēm. Ja tas netiks izdarīts, Francija šādu soli spers viena pati, piemetināja prezidents.

Uzstāšnās noslēdzās ar saukli "Lai dzīvo Francija! Lai dzīvo republika!" un marseljēzu.

Jau ziņots, ka Francijas prezidenta vēlēšanu pirmā kārta notiks 22. aprīlī. Sarkozī galvenais sāncensis ir sociālistu pārstāvis Fransuā Olands, kuram šobrīd ir lielākas izredzes uzvarēt vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!