Francijas prezidents Nikolā Sarkozī ir gatavs pievienoties citām valstīm un noteikt sankcijas Irānai par tās urāna bagātināšanas programmu, ja ANO to nedarīs.
"Lai nepieļautu, ka Irāna iegūst savā rīcībā kodolieroci, mums ir jāpastiprina sankcijas," Sarkozī teica intervijā, ko pirmdien publicējis Parīzē bāzētais laikraksts "International Herald Tribune" un tā interneta vietne.

Ja ANO Drošības padome nevienosies par pastiprinātām sankcijām, Eiropai ir jārīkojas pašai, viņš teica.

Vienlaikus Sarkozī distancējās no sava ārlietu ministra Bernāra Kušnēra 16.septembra paziņojumiem, ka Francija esot gatava vissliktākajam scenārijam attiecībās ar Irānu un tas esot "karš".

"Es nelietoju vārdu "karš"," teica Sarkozī. "Francijas nostāja ir šāda: nekādu kodolieroču Irānai, virkne sankciju, lai pārliecinātu viņus, sarunas, diskusijas, stingrība. Un es negribu dzirdēt neko citu, kas tagad nedotu lietderīgu ieguldījumu diskusijā."

Sarkozī arī iebilda pret Kušnēra teikto par iespējamo braucienu uz Teherānu, lai apspriestu pašreizējo krīzi.

"Es nedomāju, ka patlaban ir nobrieduši apstākļi braucienam uz Teherānu," viņš sacīja. Mēs varam pārrunāt jautājumus ANO zālēs. Brauciens uz Teherānu ir kaut kas cits."

Šī intervija tika sniegta piektdienas vakarā, pirms Sarkozī izlidoja uz Ņujorku, lai teiktu savu pirmo runu ANO Ģenerālajā Asamblejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!