Francijas prezidents Nikolā Sarkozī ir paziņojis par vairāk nekā 22 000 darba vietu likvidēšanu valsts sektorā, raksta BBC. Prezidents norāda, ka tūkstošiem darbinieku, kas nākamgad aizies pensijā, vairs netiks aizvietoti ar jauniem.
Šis lēmums izskanējis dienu pēc tam, kad Sarkozī paziņoja par plānu pārskatīt pensiju aprēķinus 500 000 galvenokārt valsts sektorā strādājošo cilvēku.

Francijas transporta darbinieku apvienības jau nodēvējušas prezidenta plānu par nepieņemamiem un sola nākammēnes rīkot streikus. Centieni mainīt valsts pensiju sistēmu likuši atkāpties vairākām iepriekšējām Francijas valdībām.

Savā uzrunā Sarkozī norādīja, ka ir laiks padarīt Francijas valsts sektoru ar tā 5,2 miljoniem darbinieku efektīvāku. "Es vēlos, lai valsts sektors būtu mazāks, tā darbavietas – labāk apmaksātas un ar labākām karjeras izaugsmes iespējām," viņš teica. "Es piedāvāju revolūciju, piedāvāju mainīt mūsu domāšanas veidu, mainīt attieksmi un uzvedību."

Sarkozī arī paziņoja, ka valsts vairs nevar atļauties tik daudz darbinieku, un viņa mērķis ir valsts sektorā neizšķiest veltīgi nevienu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!