Francijas prezidents Nikolā Sarkozī otrdien devies uz Maskavu, lai trešdien pirmo reizi tiktos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu divpusējās sarunās, raksta BBC. Tiek paredzēts, ka prezidenti apspriedīs sadarbību enerģētikas un ražošanas jomās, kā arī runās par Irānas kodolprogrammu un Kosovas jautājumiem.
Pagājušajā nedēļā Sarkozī apsūdzēja Krieviju pasaules problēmu vēl lielākā sarežģīšanā un norādīja, ka lielām valstīm ir ne tikai tiesības, bet arī pienākumi un atbildības. Iepriekš viņš aicināja ieviest papildu sankcijas pret Irānu, jo iepriekš realizētās sankcijas, viņaprāt, esot likušas Teherānai sākt rīkoties pārskatāmāk.

Tiek uzskatīts, ka Sarkozī aicinājumu par sankcijām pret Irānu atbalstīs Lielbritānija un ASV, savukārt iebildumus izvirzīs Krievija, Ķīna un Vācija. Sarkozī jau norādījis, ka viņš negatavojas piekrist kompromisiem tik nopietnā jautājumā.

Sarunu laikā varētu tikt apspriesta Eiropas Gaisa transporta kompānijas EADS un Krievijas kolēģu UAC iespējama sadarbība jaunas pasažieru lidmašīnas radīšanā, kā arī iespējamas partnerattiecības starp enerģētikas gigantiem "Total" un "Gazprom".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!