Foto: AFP/Scanpix

Francijas opozīcijas partija "Tautas kustības savienība" tiek apsūdzēta par finanšu mahinācijām Nikolā Sarkozī prezidentūras priekšvēlēšanu kampaņas laikā 2012. gadā. Partijas pārstāvis šajā noziegumā atzinies.

Par to medijiem pavēstījis partijas priekšsēdētāja padomnieks Žeroms Lavrijē (Lavrilleux), kurš pastāstījis, ka organizācijas mītnes vietā šobrīd notiek kratīšana.

2012. gadā Lavrijē bija Sarkozī priekšvēlēšanu štāba vadītāja vietnieks. "Aptuveni 11 miljoni eiro, kas bija paredzēti priekšvēlēšanu kampaņai, tika norakstīti citām operācijām," paziņojis Lavrijē.

Viņš uzsver, ka ne pats Sarkozī, ne tagadējais partijas vadītājs Žans-Fransuā Kolē nebija lietas kursā par šīm mahinācijām, tāpēc viņš visu vainu uzņemas pats.

Savukārt firmas "Bygmalion" (2012. gada vēlēšanu kampaņas laikā tā pildīja partijas pasūtījumus) advokāts Patriks Mezonēvs (Maisonneuve) paziņojis, ka viņa kompānijai tajā laikā esot "pēc partijas spiediena uzspiesta finanšu shēma".

"Tā bija ekonomiska šantāža," Francijas mediji citē Mezonēva vārdus un ziņo, ka arī "Bygmalion" ēkā šobrīd rosās izmeklētāji un policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!