Foto: AFP/Scanpix

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī sūdzēs tiesā portālu "Mediapart" par publikāciju, kurā apgalvots, ka Lībijas vadītājs Muamars Kadafi 2007.gadā piekritis finansēt viņa priekšvēlēšanu kampaņu, pirmdien ziņo raidsabiedrība BBC.

"Priekšvēlēšanu kampaņa nevar attaisnot jebkādu rīcību. ["Mediapart" publicētais] dokuments ir klaji meli. Ir morāles normas, un tas, kurš melo, ir jāsoda," paziņojis Sarkozī.

Tikmēr Kadafi dēls Seifs al Islams vairākkārt apgalvojis, ka "Mediapart" informācija par Kadafi ģimenes pārskaitītajiem 50 miljoniem eiro (aptuveni 35 miljoniem latu) "Apvienības par tautas kustību" prezidenta amata kandidātam ir patiesa. Bet Francijas prezidenta birojs uzsvēris, ka Kadafi dēlam nav pierādījumu šiem apgalvojumiem, vēsta BBC.

Sestdien interneta ziņu vietnē "Mediapart" publicēts dokuments, kurš liecinot par Lībijas toreizējā vadītāja Muammara Kadafi režīma piekrišanu finansēt Sarkozī priekšvēlēšanu kampaņu 2007.gadā. "Mediapart" skaidroja, ka dokumentu arābu valodā 2006.gadā parakstīja Kadafi ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs Musa Kusa. Dokumentā runāts par "principiālu vienošanos atbalstīt prezidenta amata kandidāta Nikolā Sarkozī kampaņu ar summu, kas pielīdzināma 50 miljoniem eiro".

Jau zņots, ka Francijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā 22.aprīlī sociālistu partijas kandidāts Fransuā Olands apsteidza Sarkozī un tiek prognozēts, ka viņš uzvarēs arī vēlēšanu otrajā kārtā 6.maijā.

Lībijā pagājušā gada februārī sākās bruņota sacelšanās pret Kadafi režīmu, kas bija valdījis kopš 1969.gada. Režīms tika gāzts augustā, bet Kadafi tika notverts un nogalināts 20.oktobrī savā dzimtajā pilsētā Sirtē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!