Foto: AFP/Scanpix
Francijas prezidents Nikolā Sarkozī zaudējis savaldīšanos, kad žurnālisti viņam uzdevuši jautājumu par saistību ar 1995.gada korupcijas skandālu, un atbildes vietā viņus nodēvējis par pedofiliem.

"Kaut kāds trakums," Lisabonā notiekošā samita laikā piektdien žurnālistiem sacījis Sarkozī. Šī informācija Francijas presē gan nonākusi tikai pirmdienas vakarā. "Neviens no jums netic, ka es noorganizēju kukuļus un nelikumīgus maksājumus par zemūdenēm Pakistānai, tas ir neticami."

Izskanējuši apgalvojumi, ka 2002.gadā Karāči sarīkotais sprādziens, kas prasīja 11 franču inženieru dzīvības, bijis saistīts ar korupciju, kas pieļauta, slēdzot darījumu par ieroču pārdošanu Pakistānai.

"Un jūs - man nav nekādu pierādījumu pret jums," norādot uz vienu no žurnālistiem, turpināja Sarkozī. "Neapšaubāmi jūs esat pedofils (..). Kurš man to pateica? Esmu absolūti pārliecināts (..). Vai jūs varat paskaidrot?"

Sarkozī, visticamāk, savos izteikumos atsaucās uz bijušā aizsardzības ministra Šarla Mijona paziņojumu, ka viņš ir "absolūti pārliecināts, ka bijuši nelikumīgi maksājumi".

Mijons 1995.gadā toreizējā prezidenta Žaka Širaka uzdevumā izmeklēja šo lietu.

Izskanējušas apsūdzības, ka Sarkozī, kurš tolaik Eduāra Baladūra valdībā ieņēma budžeta ministra amatu, bija saistīts ar nelegālajiem maksājumiem. Pats Sarkozī šos apgalvojumus nodēvējis par izdomājumu.

"Uz tikšanos rīt, pedofilu draugi!" sarunas beigās žurnālistiem noteica Sarkozī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!