Izraēlas premjerministrs Ariels Šarons ceturtdien paziņoja, ka Izraēla palestīniešu līderi Jasiru Arafatu arī turpmāk paturēs izolācijā viņa mītnē Jordānas upes rietumkrasta pilsētā Ramallahā, kaut gan otrdien viņš informēja par savu plānu Arafatu izsūtīt trimdā.
"Ir pieņemts lēmums, ka viņš paliks tur, kur pašlaik atrodas, un tiks izolēts," žurnālistiem paziņoja Šarons.

Izraēlas tanki un armijas vienības ieņēma pozīcijas ap Arafata mītni pagājušajā piektdienā, šādi reaģējot uz palestīniešu pašnāvnieka uzbrukumu, kurā dzīvības zaudēja 26 cilvēki.

Šarons paziņoja, ka Izraēla turpinās savu militāro kampaņu palestīniešu pārvaldītajās teritorijās, lai izskaustu teroru. Izraēla būs ar mieru sākt miera sarunas ar palestīniešiem tikai pēc tam, kad "terors, karadarbība un kūdīšana būs pilnīgi pārtraukta", paziņoja premjerministrs.

Šarons arī paziņoja, ka Sīrija un Irāna ir atbildīgas par nesenajiem kustības "Hizbollah" kaujinieku uzbrukumiem Izraēlas teritorijai no Libānas.

Otrdien Izraēlas premjers paziņoja, ka viņš ļautu Arafatam pamest viņa aplenkto biroju tikai ar nosacījumu, ka tas tiek darīts ar "vienvirziena biļeti". Šarons izteicās, ka viņam zvanījuši pasaules līderi, paužot bažas par Arafata likteni, un viņš esot atbildējis, ka viņi var sūtīt helikopteru, lai Arafatu savāktu no Ramallahas.

Savukārt Arafats trešdien izraidīšanas iespēju kategoriski noraidīja un paziņoja, ka viņš labāk mirs nekā dosies trimdā. "Es viņiem sacīju, ka es labāk kļūstu par mocekli. Mūsu tauta ir sīkstākie cilvēki, un es esmu viens no viņiem," satelīttelevīzijai "Al Jazeera" sacīja Arafats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!