Izraēlas premjerministrs Ariels Šarons pirmdien izvirzījis stingrus noteikumus Sīrijas līdzdalībai Tuvo Austrumu miera konferencē, faktiski izslēdzot šīs valsts iespējas piedalīties, informēja ziņu avoti Izraēlas parlamentā.
Pēc viņu teiktā, viens no noteikumiem, ko Šarons izvirzījis, tiekoties ar parlamenta ārlietu un aizsardzības komisiju, bijusi prasība, lai "Sīrija izbeidz Libānas okupāciju", ar to domājot aptuveni 20 000 Libānā dislocēto Sīrijas kareivju izvešanu.

Šarons pieprasījis, lai no Sīrijas tiktu "izraidītas teroristiskās organizācijas, kas darbojas tās teritorijā, bet no Libānas - Irānas Revolucionārā gvarde". Sīrijai ir liela ietekme Libānā.

Šarons arī pieprasa, lai Libānā tiktu likvidēta kaujinieku organizācija "Hezbollah" un Sīrija izbeigtu atbalstīt musulmaņu šiītu fundamentālistu kustību.

Izraēlas premjers aicina arī izvietot uz robežas ar Izraēlu Libānas armiju, lai novērstu kaujinieku uzbrukumus, kā arī pieprasīja informāciju par Libānas dienvidos islāmistu nolaupītajiem Izraēlas kareivjiem.

Šarons iebilst pret Sīrijas līdzdalību miera konferencē, ko Savienotās Valstis, Eiropas Savienība, Krievija un ANO gatavojas rīkot šovasar. Izraēlas premjers uzskata, ka Damaska līdz ar Irāku un Irānu veido "kara koalīciju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!