Foto: RIA Novosti/Scanpix
Prokremliskā kaujinieku bataljona "Sparta" līderis Arsēnijs Pavlovs, kurš pazīstams arī kā "Motorola", atklājis, ka nogalinājis 15 gūstā saņemtos ukraiņu karavīrus, atsaucoties uz viņa teikto telefonintervijā "Kyiv Post", raksta "Unian".

"Kyiv Post" žurnālistam viņu izdevies sazvanīt, lai lūgtu komentēt to, ka kaujinieks ir apsūdzēts tā sauktā kiborga jeb Doņeckas lidostā karojušā ukraiņu karavīra Igora Branovickova slepkavībā.

"Man ir *** par ko mani apsūdz. Esmu nogalinājis 15 cietumniekus. Man viss ir ***. Bez komentāriem. Gribu - nogalinu, gribu - nenogalinu," viņš skaidro.

Publikācija "Kyiv Post" skaidro, ka atsevišķi šādi noziegumi nevarot tikt uzskatīti par noziegumiem pret cilvēci, un tos būs grūti nodot tiesāšanai Starptautiskajai Krimināltiesai.

Tikmēr atsaucoties uz izmeklētāju, laikraksts norāda, ka šis kaujinieka paziņojums atklāj tikai daļu no noziegumiem pret cilvēci. Tāpat daļa no tiem ir arī Branovickova slepkavība. Ja tiks pierādīts ieraksta autentiskums, arī šī telefonsaruna varot noderēt tiesā kā lietiskais pierādījums.

Iepriekš "Kyiv Post" ziņoja, ka "Motorola" nogalinājis 90. specbataljona 95. aeromobilās brigādes karavīru Igoru Branovickovu, kurš aizstāvējis Doņeckas lidostu. Viņa ķermenis tika atrasts ar spīdzināšanas pazīmēm.

Vēstīts, ka Ukrainas spēki kopš 2014. gada pavasara valsts austrumos cīnās ar Maskavas atbalstītiem kaujiniekiem.

Kijeva un Rietumi norāda, ka Ukrainā atrodas Krievijas armijas karavīri un tehnika, tikmēr Kremlis savu saistību ar konfliktu noliedz, norādot, ka visi no Krievijas iebraukušie kaujinieki ir brīvprātīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!