Aviokompānija "Scandinavian Airlines" (SAS) būs pirmā, kas ieviesīs biometriskās pārbaudes Zviedrijas vietējos lidojumos, un iekārtas, kas nepieciešamas šo pārbaužu veikšanai, piegādās "Precise Biometrics".
Lai garantētu, ka cilvēks, kas nodod bagāžu, tiešām ir tas pats cilvēks, kas iekāpj lidmašīnā, SAS izmantos biometriskās pārbaudes ierīces. Tās nodrošinās, ka netiks pārkāptas cilvēktiesības, jo pirkstu nospiedumi tiks saglabāti īslaicīgi, bet vēlāk pēc pārbaudes izdzēsti, informē "Breakingtravelnews".

Nododot bagāžu, pasažieriem būs jāatstāj savi pirkstu nospiedumi, kuri tiks salīdzināti ar tiem, kas būs jāatstāj pirms iekāpšanas lidmašīnā. Šādi pasākumi tika ieviesti pēc tam, kad Civilās aviācijas administrācija pieprasīja pastiprināt kontroli vietējos lidojumos.

Aviokompānijas pārstāvji apgalvo, ka jaunā sistēma būs ērtāka arī pašiem pasažieriem, jo būs tikai jāatstāj pirkstu nospiedumi un nebūs nepieciešams papildus uzrādīt personību apliecinošus dokumentus. Tādējādi būs izdarīts pakalpojums pasažieriem un arī izpildītas starptautiskās drošības prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!