Saūda Arābija oficiāli aizliegusi Valentīna dienu, kā arī starptautiskajā mīlestības dienā pārdot veikalos sarkanas rozes un pāriem izrādīt savu pieķeršanos.
Laikraksts "The Arab News" ziņo, ka Saūda Arābijas Tikumu veicināšanas un ļaunuma novēršanas komisija, kas uzrauga islama vērtību ievērošanu konservatīvajā karalistē, veiks patruļas, lai nodrošinātu, ka neviens neatzīmē šo "neislamisko" dienu.

"Komisija ir apņēmusies apgaismot jauniešus par briesmām, kādas pastāv, akli sekojot bezvērtīgām ārzemju paražām," avīzei svētajā pilsētā Mekā sacīja komisijas vadītājs Džabirs al-Hakami.

Jau pirms divām nedēļām veikali, viesnīcas, restorāni un sabiedriskie parki tika brīdinājumi nerīkot 14.februārī nekādus īpašus pasākumus. Arī skolotājiem likts brīdināt skolēnus šajā dienā nevalkāt sarkanas drēbes vai kādus citus Valentīna dienas atribūtus, raksta avīze.

Islama dzimtenē Saūda Arābijā dzīvo aptuveni septiņi miljoni ārvalstnieku, no kuriem liela daļa ir ieceļojusi no Āzijas subkontinenta, kur Valentīna diena tiek vētraini atzīmēta.

Aizliegums ir pamatots ar fatvu - augsta ranga islama komisijas izdotu reliģisku rīkojumu, kurā teikts, ka musulmaņi var atzīmēt islama svētkus - svētā mēneša ramadāna beigas "Eid al-Fitr" decembrī un ikgadējā svētceļojuma beigas martā "Eid al-Adha" jeb upurēšanas svētkus.

Lielākā daļa Persijas līča valstu, pat konservatīvā Irāna, atzīmē Valentīna dienu, kas ir nosaukta kristiešu svētā vārdā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!